Riisipuuro 4lle

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puuroriisi, rainbow191 g    678 kcal13 g153 g1,5 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Voi, normaalisuolainen (Valio)10 g    72 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl387 kcal33 g28 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1406 g    1153 kcal47 g185 g25 g0 g
Ravintosisältö / annos352 g    289 kcal12 g46 g6,1 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal3,3 g13 g1,7 g0 g
Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim.

teflon).

Lisää riisit.

Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min.
Lisää kerma-vesiseos.

Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle.

Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
Lisää suola, sekoita.

Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.