Omenakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g200 g    1460 kcal2 g2 g160 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Muna, annos 60g180 g    158 kcal14 g1,5 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.5 g    30 kcal0 g7,4 g0 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 800 g    285 kcal1,3 g57 g0,7 g16 g
Voi, 1 tl, 5 g60 g    438 kcal0,6 g0,6 g48 g0 g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 120 g6 kpl 8 rl1,2 dl357 kcal22 g3 g29 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g300 g    1200 kcal0 g300 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2033 g    5287 kcal60 g678 g251 g23 g
Ravintosisältö / annos169 g    440 kcal5 g56 g21 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal2,9 g33 g12 g1,1 g
Sulata voi, anna jäähtyä.

Sekoitaloput aineet taikinaan, paista voidellussa, leivinpaperilla pingotetussa irtopohjavuoassa 50 min 175 asteessa.

Sekoita kuorrutteen aineet ja kuorruta kakku täysin jäähtyneenä.