Mutakakku (Annika Rognebyn kirjasta)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g150 g    1095 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g20 g    79 kcal0,4 g19 g0 g0 g
Fiber husk (1rkl=10g)7 g    0,7 kcal0,1 g0 g0 g6 g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton24 g    77 kcal5,5 g2,5 g5 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
425 g    1581 kcal35 g28 g148 g6 g
Ravintosisältö / annos53 g    197 kcal4,4 g3,5 g18 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    372 kcal8,2 g6,6 g35 g1,4 g
Sulata voi. Vaahdota munat ja makeutusaine, lisää siihen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 10 min.

Itse olen voidellut ja jauhottanut mantelijauheella vuuan, ettei taatusti jää kiinni.

Tarjoile kunnolla jäähtyneenä, miel.

vasta seuraavana päivänä, kermavaahdon tai kermarahkan kanssa.

Ohje on 1,5 kertainen kirjan annokseen nähden, sopiva 24cm vuokaan.