Jauhelihakaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Persilja0.5 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1 g    9 kcal0 g0 g1 g0 g
Lihaliemivalmiste, pirkka, 11g/kuutio1.1 g    3,2 kcal0,1 g0,2 g0,2 g0 g
Keräkaali, 100g20 g    4,8 kcal0,2 g0,7 g0 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)5 g0,1 kpl  0,1 dl1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste40 g    10 kcal0,4 g1,9 g0,1 g1,2 g
Peruna (vanha, kuorittu)75 g1,3 kpl   62 kcal1,4 g13 g0,1 g0,8 g
Paistijauheliha nauta 5%40 g    52 kcal8,3 g0 g2 g0 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
333 g    142 kcal11 g16 g3,4 g2,5 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal3,2 g4,9 g1 g0,8 g
Laita vesi kiehumaan, lisää 2 tl suolaa, kuori ja pilko perunat ja laita kiehuvaan veteen.

Lisää kaksi pussia keittojuureksia.

Paista jauheliha tilkassa oliiviöljyä, lisää paistumaan pilkottu sipuli.

Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla sekä meiramilla.

Laita jauhelihaseos keittoon.

Paista pilkotut kaalinpalat tilkassa oliiviöljyä hetken aikaa kunnes ne pehmenevät , lisää sitten keittoon.

Lopuksi lisää persiljaa.

Anna hetken hautua, mausta vielä tarpeen mukaan.

Helppo, nopea ja maukas ruoka! Tästä tulee iso annos, josta riittää varmasti enemmänkin kuin 10 annosta.

Kannattaa jäähdyttää ja laittaa valmiita annoksia pakasterasioissa pakkaseen, maistuu hyvältä työpäivän päätteeksi, kun sulattaa joko kattilassa liedellä tai mikrossa.

Kevyemmän version saa, kun vähentää perunan määrää ja lisää kaalin tai pakastejuuresten määrää.