Sipulikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Punasipuli, kuorittu, 100g400 g7,3 kpl  4,4 dl108 kcal5,2 g19 g0,8 g6,8 g
Valkosipuli 50 g13 kpl   54 kcal4 g8,2 g0,3 g1,1 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Vesi1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaali, valkokaali500 g    106 kcal6 g17 g1 g11 g
Adzika kaste 220ml25 g    41 kcal1,5 g6,5 g1 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35 g    315 kcal0 g0 g35 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2560 g    707 kcal22 g63 g39 g24 g
Ravintosisältö / annos320 g    88 kcal2,8 g7,9 g4,9 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    28 kcal0,9 g2,5 g1,5 g0,9 g
Pilko kaali ja laita se veteen kiehumaan.

Lisää joukkoon kasvisliemikuutio tai kaksi.

Kuullota sipulit, herkkusienet ja valkosipuli.

Lisää ne kattilaan.

Mausta adzikalla ja anna kiehua vielä puolisen tuntia.

Syö leipäkuutioiden tai smetanasilmän kanssa.