Lohiperunalaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytmaito hyla (Valio)50 g    23 kcal1,6 g2,4 g0,8 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%25 g    40 kcal0,7 g0,7 g3,8 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)19 g    24 kcal2,1 g0,1 g1,7 g0 g
Tilli tuore2.5 g    0,7 kcal0,1 g0 g0 g0,1 g
Peruna (vanha, kuorittu)188 g3,1 kpl   154 kcal3,4 g33 g0,2 g1,9 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1.3 g    12 kcal0 g0 g1,3 g0 g
Sipuli (kuorittu)6.3 g0,1 kpl  0,1 dl1,7 kcal0,1 g0,3 g0 g0,1 g
Lohifilee50 g    98 kcal9 g0 g6,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
341 g    352 kcal17 g37 g15 g2,1 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    103 kcal5,1 g11 g4,3 g0,6 g
Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja ripottele suolaa pinnalle.

Kuori ja pilko sipuli ja paista se tilkassa oliiviöljyä pehmeäksi.

Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, sitten lohifilepalat (voi pilkkoa ensi kuutioiksi tai laittaa isompina palasina).

Lisää päälle vielä kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle.

Peitä lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset, (mausteina voi käyttää tilkka suolaa ja valkopippuria/mustapippuria tai sitruunapippuria) ja kaada vuokaan.

Paista lohilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin, kunnes perunat ovat kypsiä.