Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 170 g 34 tl11 rl1,7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kvinoa, jyvät85 g    318 kcal11 g59 g5,1 g5,1 g
Lehtikaali 100 g   2 dl40 kcal3,4 g4,1 g0,6 g2 g
Sitruunamehu, laimentamaton80 g    17 kcal0,2 g1,3 g0 g0,1 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g40 g    11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g14 g    112 kcal0 g0 g13 g0 g
Pinjansiemenet, Parrots30 g    186 kcal8,7 g3,9 g17 g1,1 g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 50 g   0,8 dl150 kcal9 g0,6 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
569 g    833 kcal33 g71 g47 g9 g
Ravintosisältö / annos190 g    278 kcal11 g24 g16 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    146 kcal5,8 g12 g8,3 g1,6 g
170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat