Rahkaaprikoosipullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)4 g    5 kcal0,4 g0 g0,4 g0 g
Aprikoosit puolikkaina mehussa17 g    6,7 kcal0,1 g1,5 g0 g0 g
Maitorahka Hyla 0,4% 125g20 g    13 kcal2,2 g0,8 g0,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.40 g  4 rl0,6 dl140 kcal5,3 g27 g1 g1,5 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4 g    29 kcal0 g0 g3,2 g0 g
Sokeri10 g3,3 kpl2,5 tl0,8 rl0,1 dl41 kcal0 g10 g0 g0 g
Hiiva, 50g2 g    1,2 kcal0,3 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
101 g    251 kcal8,3 g44 g4,7 g1,5 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    248 kcal8,2 g43 g4,6 g1,5 g
Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.

Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.

Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.

Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.

Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.

Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.

Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.