Rahkaaprikoosipullat
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sitruunanamehu, puristettu, tuore | 0.4 g | | | | | 0,1 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 4 g | 1,3 kpl | 1 tl | 1/3 rl | 0,1 dl | 16 kcal | 0 g | 4 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna 50g(kpl) | 4 g | | | | | 5 kcal | 0,4 g | 0 g | 0,4 g | 0 g |
Aprikoosit puolikkaina mehussa | 17 g | | | | | 6,7 kcal | 0,1 g | 1,5 g | 0 g | 0 g |
Maitorahka Hyla 0,4% 125g | 20 g | | | | | 13 kcal | 2,2 g | 0,8 g | 0,1 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g. | 40 g | | | 4 rl | 0,6 dl | 140 kcal | 5,3 g | 27 g | 1 g | 1,5 g |
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen | 4 g | | | | | 29 kcal | 0 g | 0 g | 3,2 g | 0 g |
Sokeri | 10 g | 3,3 kpl | 2,5 tl | 0,8 rl | 0,1 dl | 41 kcal | 0 g | 10 g | 0 g | 0 g |
Hiiva, 50g | 2 g | | | | | 1,2 kcal | 0,3 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
 | Koko resepti annosta | 101 g | | | | | 251 kcal | 8,3 g | 44 g | 4,7 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 248 kcal | 8,2 g | 43 g | 4,6 g | 1,5 g |
Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.
Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.
Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.
Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.
Voitele reunat kananmunalla.
Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.
Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.
Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.