Lennumummin gluteeniton leipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Kaurahiutale 35 g  5,8 rl0,9 dl131 kcal5,1 g20 g2,6 g3,5 g
Kauralese 50 g  5,6 rl0,8 dl180 kcal9 g23 g3,9 g8,8 g
Soijajauho vähärasvainen 45 g   0,8 dl176 kcal20 g13 g3,2 g6,5 g
Tattarijauho, Myllynparas60 g    204 kcal7,8 g41 g1 g3,2 g
Pellavarouhe reformi luomu30 g    96 kcal8,7 g2,1 g6 g9 g
Kaurajauho Provena (Raisio), annos 100g50 g    175 kcal7 g28 g3,4 g5,5 g
Fiberhusk (Lindroos), annos 10g5 g    0,5 kcal0,1 g0 g0 g4,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
595 g    1341 kcal61 g127 g60 g43 g
Ravintosisältö / annos30 g    68 kcal3,1 g6,4 g3 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    225 kcal10 g21 g10 g7,2 g
Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää fiberhusk.

Anna turvota 10 min. Sitten lisää suola, öljy ja jauhot.

Lisäsin myös kourallisen kuivattua nokkosta.

Kohotus n. 10 min, sitten joko sämpylöiksi tai pitkulaiseen vuokaan.

Ja taas kunnon kohotus ja sitten uuniin 200 astetta n. 10-15 min.