Sieni-porkkanamuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g250 g    75 kcal2,5 g10 g0,8 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g100 g1,5 kpl   28 kcal0,6 g6 g0,2 g2,5 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 35 g8,8 kpl   38 kcal2,8 g5,7 g0,2 g0,7 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Flora culinesse15 g    111 kcal0 g0 g12 g0 g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g100 g    90 kcal1 g6 g7 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
614 g    488 kcal8,2 g33 g34 g5,7 g
Ravintosisältö / annos77 g    61 kcal1 g4,1 g4,3 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal1,3 g5,3 g5,6 g0,9 g
250 g suppilovahveroita
100 g porkkanasuikaleita
1 (100g) sipuli
5 (35g) valkosipulin kynttä
suolaa myllystä
Sitruunapippuria ( ei sisällä suolaa)
1 tl Provencale yrttimauste
1 rkl Luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl Flora Culinesse
Muutama tippa sitruunaa

1) Sienet, sipulit ja porkkanasuikaleet freesataan Flora Culinesse ja luomu rypsiöljy seoksessa.

2) Kaurakermavalmiste lisätään
3) Maustetaan sitruunapippurilla, yrttimausteella, suolalla ja muutamalla tipalla sitruunamehua
4) Maistetaan
5) Muhennos on hyvää esimerkiksi lohimedaljonkien, itsetehtyjen lihapullien tai vaikka uunijuuresten kanssa.

Jos jotakin jää tähteeksi, sen voi syödä lämpimän voileivän päällä.

Ei kun nautiskelemaan!