Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkosipuli 150 g38 kpl   163 kcal12 g25 g0,9 g3,2 g
Hunaja40 g    134 kcal0,4 g33 g0 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore30 g    7,5 kcal0 g2,7 g0 g0 g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
250 g    574 kcal12 g60 g31 g3,2 g
Ravintosisältö / annos13 g    30 kcal0,6 g3,1 g1,6 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    230 kcal4,9 g24 g12 g1,3 g
150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.