Graavi lohi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Merilohifile, norja500 g    830 kcal84 g0,1 g55 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Tilli, tuore 60 g  20 rl 18 kcal2,2 g0,5 g0,5 g1,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
569 g    883 kcal86 g9 g56 g1,6 g
Ravintosisältö / annos28 g    43 kcal4,2 g0,4 g2,7 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal15 g1,6 g10 g0,3 g
GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.