Lammasminttukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruuna 100g42 g    15 kcal0,3 g2,5 g0,5 g0 g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)12 g    42 kcal0,9 g10 g0 g0 g
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g4.2 g   0,1 dl3,1 kcal0,2 g0,5 g0 g0 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )3.3 g    30 kcal0 g0 g3,3 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lampaanlihan, vähärasvainen117 g    214 kcal22 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
428 g    304 kcal24 g13 g18 g0 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    71 kcal5,5 g3 g4,2 g0 g
Pilko 700 g rasvatonta lampaanlihaa 1,5 sentin kokoisiksi kuutioiksi sekä yksi isohko sipuli.

Lämmitä kattilassa tai padassa 4 rkl oliiviöljyä, lisää siihen hyppysellinen chilirouhetta hetkeksi hautumaan, lisää sitten joukkoon lihapalat ja sipuli ja paista niitä viitisen minuuttia.

Lisää sitten joukkoon ruokalusikallinen paprikajauhetta, pari teelusikallista suolaa, kaksi ruokalusikallista tomaattipyrettä ja 1,5 litraa vettä.

Anna kiehua hiljalleen tunti.

Lisää sitten joukkoon 70 gr (punnittu kuivana) nuudeleita.

Keitä niitä muutama minuutti ja lopuksi lisää joukkoon pilkottua tuoretta minttua ja yhden sitruunan mehu.