Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % | 700 g | | | | | 1593 kcal | 133 g | 0 g | 119 g | 0 g |
Korppujauho (Myllyn Paras) | 100 g | | | | | 370 kcal | 14 g | 73 g | 2,5 g | 4,1 g |
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g | 100 g | | | | | 160 kcal | 0,8 g | 6 g | 15 g | 0 g |
Vesi | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Oregano, kuivattu | 1 g | | 1 tl | 1/2 rl | | 3,1 kcal | 0,1 g | 0,2 g | 0,1 g | 0,4 g |
Timjami | 1 g | | 1 tl | 1/2 rl | | 2,8 kcal | 0,1 g | 0,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
Sipuli (kuorittu) | 75 g | 1,4 kpl | | | 0,8 dl | 20 kcal | 1 g | 3,6 g | 0,2 g | 1,3 g |
Rypsiöljy kylmäpuristettu | 14 g | | 2,7 tl | 1 rl | 0,2 dl | 119 kcal | 0 g | 0 g | 14 g | 0 g |
Maustepippuri, annos 1g | 5 g | | | | | 0,2 kcal | 0 g | 0 g | 0,1 g | 0 g |
Valkosipuli | 20 g | 5 kpl | | | | 22 kcal | 1,6 g | 3,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
|
| Koko resepti 27 annosta | 1216 g | | | | | 2290 kcal | 151 g | 86 g | 151 g | 6,6 g |
Ravintosisältö / annos | 45 g | | | | | 85 kcal | 5,6 g | 3,2 g | 5,6 g | 0,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 188 kcal | 12 g | 7,1 g | 12 g | 0,5 g |
Lihapullat/-pihvit
1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.
ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta
1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.
(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)
Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.
Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.
Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.