Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 700 g    1593 kcal133 g0 g119 g0 g
Korppujauho (Myllyn Paras)100 g    370 kcal14 g73 g2,5 g4,1 g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g100 g    160 kcal0,8 g6 g15 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)75 g1,4 kpl  0,8 dl20 kcal1 g3,6 g0,2 g1,3 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Maustepippuri, annos 1g5 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
27 annosta
1216 g    2290 kcal151 g86 g151 g6,6 g
Ravintosisältö / annos45 g    85 kcal5,6 g3,2 g5,6 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    188 kcal12 g7,1 g12 g0,5 g
Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.