Kurpitsalaatikko, Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kurpitsa 1000 g1,7 kpl   159 kcal7,5 g20 g1 g20 g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g100 g    160 kcal0,8 g6 g15 g0 g
Korppujauho (Myllyn Paras)60 g    222 kcal8,3 g44 g1,5 g2,5 g
Kananmuna, annos 65g130 g    164 kcal14 g0,4 g12 g0 g
Suola, annos 3g4.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 30 g 4,3 tl1,5 rl0,2 dl90 kcal0 g22 g0 g0 g
Culinesse (Flora), annos 10g15 g    69 kcal0,1 g0,1 g7,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1340 g    864 kcal31 g92 g37 g23 g
Ravintosisältö / annos89 g    57 kcal2,1 g6,1 g2,5 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal2,3 g6,9 g2,8 g1,7 g
Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)