Kurpitsapiirakka, Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g180 g    612 kcal22 g108 g5 g22 g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Vesi45 g 9 tl3 rl0,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kurpitsa 500 g0,8 kpl   79 kcal3,8 g10 g0,5 g10 g
Sokeri 130 g43 kpl33 tl11 rl1,5 dl528 kcal0 g130 g0 g0 g
Siirappi 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl60 kcal0 g15 g0 g0 g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g165 g    236 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g300 g    480 kcal2,4 g18 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1450 g    2752 kcal49 g289 g148 g32 g
Ravintosisältö / annos91 g    173 kcal3,1 g18 g9 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    190 kcal3,4 g20 g10 g2,2 g
Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.