Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g400 g    680 kcal80 g0 g28 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Valkosipuli 22 g5,5 kpl   24 kcal1,7 g3,6 g0,1 g0,5 g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lanttu 150 g    43 kcal1,5 g6,9 g0,5 g2,7 g
Palsternakka 130 g0,9 kpl   83 kcal0,7 g15 g0,5 g5,9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Peruna, vanha, kuorittu 280 g4,7 kpl   213 kcal5,3 g43 g0,6 g2,8 g
Purjosipuli100 g1/2 kpl   19 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Maustepippuri, annos 1g15 g    0,5 kcal0 g0 g0,2 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
2890 g    1272 kcal94 g86 g46 g20 g
Ravintosisältö / annos193 g    85 kcal6,2 g5,8 g3 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal3,2 g3 g1,6 g0,7 g
1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.