Tansanialainen banaanikookoslihapata riisillä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star ) | 1.7 g | | | | | 15 kcal | 0 g | 0 g | 1,7 g | 0 g |
Banaani, keskikokoinen painaa 120g | 33 g | 0,3 kpl | | | | 28 kcal | 0,4 g | 6,1 g | 0,1 g | 0,6 g |
Kookosmaito wok ´n roll | 27 g | | | | | 56 kcal | 0,5 g | 0,7 g | 5,7 g | 0 g |
Tomaattipure, Eldorado, 1prk | 5 g | | | | | 2 kcal | 0,1 g | 0,4 g | 0 g | 0,3 g |
Tomaatti, tuore | 33 g | 0,3 kpl | | | | 6,8 kcal | 0,2 g | 1,3 g | 0,1 g | 0,5 g |
Sipuli, kokonainen 50g | 17 g | | | | | 4,5 kcal | 0,2 g | 0,8 g | 0 g | 0,1 g |
Vesi | 33 g | | 6,7 tl | 2,2 rl | 1/3 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Naudanpaisti (paistamaton) | 83 g | | | | | 93 kcal | 18 g | 0 g | 2,2 g | 0 g |
Riisi, pitkäjyväinen, Rainbow | 40 g | | | | | 140 kcal | 3,2 g | 31 g | 0,2 g | 0,7 g |
|
 | Koko resepti annosta | 273 g | | | | | 345 kcal | 23 g | 41 g | 10 g | 2,2 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 126 kcal | 8,3 g | 15 g | 3,7 g | 0,8 g |
Leikkaa 500 g naudan ulko- tai kulmapaistia 2 cm:n paloiksi.
Kuumenna kattilassa muutama desi vettä kiehuvaksi ja lisää lihapalat, suolaa ja valkopippuria.
Sulje kansi ja keitä liha pehmeäksi noin 45 min ajan.
Kalttaa, kuori ja pilko 2-3 tomaattia (voi pilkkoa myös kuorineen jos ei kuorenpalat joukossa haittaa).
Pilko yksi sipuli.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä padassa tai isolla pannulla, lisää pataan sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti.
Lisää joukkoon pilkotut tomaatit, 1 rkl tomaattipyrettä, keitetty liha ja 2 dl lihan keitinlientä.
Kaada joukkoon pari desiä kookosmaitoa (pikkuinen purkki kaupassa on 165 ml ja se riittää hyvin) ja hauduta 10 min.
Kuori 2-3 banaania, leikkaa ne 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja lisää hetkeksi pataan hautumaan.
Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.
Myös tilkan chilirouhetta voi laittaa mukaan (jo aikaisemmassa vaiheessa), se antaa tuhdimman maun.
Saman aikaisesti lihapadan valmistuksen kanssa laita 3 dl pitkäjyväistä riisiä kiehumaan 7 desiin vettä (kypsyy noin 25 min.).
Tarjoile lihapata kypsän riisin kanssa.
Jos riisiä ja lihapataa jää yli, sekoita keskenään ja laita vaikka pakkaseen 200 g annoksissa.
Lihapata on erikoisen mutta täyteläisen makuinen, banaani ja kookos sopivat hyvin yhteen.