Poropiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai170 g  17 rl2,6 dl595 kcal20 g121 g3,6 g5,1 g
Oivariini, 60 (100g)125 g    688 kcal1,3 g1,3 g75 g0 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Emmental, punaleima 17%170 g    493 kcal58 g0 g29 g0 g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g200 g    140 kcal22 g5 g3 g0 g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g130 g    205 kcal44 g0,1 g2,3 g0,9 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)110 g    242 kcal14 g0,6 g21 g0 g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g200 g    240 kcal6,6 g10 g20 g0 g
Persilja 50 g  25 rl 14 kcal0,7 g0,6 g0,1 g4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1255 g    2630 kcal168 g140 g154 g11 g
Ravintosisältö / annos157 g    329 kcal21 g18 g19 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal13 g11 g12 g0,9 g
Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena