Gulassikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g3 g    2,2 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)5 g    6,3 kcal0,6 g0 g0,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.30 g  3 rl0,5 dl105 kcal4 g20 g0,7 g1,1 g
Paprika, vihreä17 g    2,9 kcal0,2 g0,4 g0,1 g0,3 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.2 g    6,2 kcal0,2 g0,4 g0,4 g0 g
Peruna (vanha, kuorittu)50 g0,8 kpl   41 kcal0,9 g8,8 g0,1 g0,5 g
Naudanpaisti (paistamaton)120 g    133 kcal26 g0 g3,1 g0 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1 g    9 kcal0 g0 g1 g0 g
Sipuli (kuorittu)15 g0,3 kpl  0,2 dl4,1 kcal0,2 g0,7 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
443 g    310 kcal32 g31 g5,9 g2,2 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal7,3 g7 g1,3 g0,5 g
Kuori ja hienonna 2 keskikokoista sipulia.

Kuutioi 1200 g naudan palapaistilihaa.

Paista sipulisilppu ison kattilan tai padan pohjalla tilkassa oliiviöljyä kullanruskeaksi.

Lisää ruokalusikallinen paprikajauhetta, hyppysellinen chilirouhetta, puoli teelusikallista kuminansiemeniä, lihakuutiot ja yksi raastettu peruna.

Hauduta kannen alla 10 minuuttia vähän väliä sekoittaen.

Lisää ruokalusikallinen tomaattipyrettä ja 3 dl lihalientä.

Hauduta vielä tunti, kunnes liha on mureaa.

Kuori ja paloittele loput perunat (yht.

puoli kiloa) sekä vihreä paprika (poista siemenet paprikasta).

Lisää perunan- ja paprikanpalat sekä 1,7 litraa lihalientä keittoon.

Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.

Klimppejä varten sekoita 3 dl vehnäjauhoja ja yksi kananmuna.

Lisää 1/4 tl suolaa samalla kun työstät taikinaa.

Nypi klimppitaikinasta nokareita keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.