Kaurasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)500 g    165 kcal17 g25 g0 g0 g
Tuore hiiva50 g    34 kcal7,7 g0,2 g0,3 g6,5 g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g500 g    1750 kcal70 g280 g38 g50 g
Juokseva hunaja 250g50 g    160 kcal0,5 g39 g0 g0 g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g700 g    2450 kcal84 g497 g15 g21 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1850 g    4922 kcal179 g841 g93 g78 g
Ravintosisältö / annos93 g    247 kcal9 g42 g4,7 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    266 kcal10 g45 g5 g4,2 g
Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.