Blinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tuore hiiva20 g    14 kcal3,1 g0,1 g0,1 g2,6 g
Koff, kolmonen300 g    120 kcal0 g6,6 g0 g0 g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g300 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tattarijauhot, annos 100g300 g    1062 kcal21 g228 g6 g0 g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g300 g    1050 kcal36 g213 g6,3 g9 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1440 g    2559 kcal88 g448 g35 g12 g
Ravintosisältö / annos240 g    427 kcal15 g75 g5,8 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    178 kcal6,1 g31 g2,4 g0,8 g
Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.