Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g500 g    225 kcal0 g48 g0 g1 g
Siirappi, tumma210 g    672 kcal0,2 g155 g0 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g150 g    459 kcal18 g91 g2,4 g25 g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g280 g    812 kcal28 g160 g6,4 g56 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g360 g    1116 kcal61 g194 g10 g47 g
Vehnäjauho, sunnuntai70 g  7 rl1,1 dl245 kcal8,4 g50 g1,5 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1578 g    3529 kcal116 g698 g21 g131 g
Ravintosisältö / annos79 g    177 kcal5,8 g35 g1 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    224 kcal7,3 g44 g1,3 g8,3 g
5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.