Gruusialainen kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1350 g    285 kcal16 g46 g2,7 g28 g
Sipuli 80 g1,5 kpl  0,9 dl24 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Maustekurkku sokerisuolattu 150 g1,5 kpl   30 kcal1 g4,5 g0,2 g2,7 g
Tomaattipyree, Pirkka100 g    82 kcal3,4 g19 g1 g1 g
Paprikajauhe 3 g 1,5 tl1/2 rl 10 kcal0,4 g0,6 g0,4 g1,1 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g50 g    140 kcal15 g0,5 g8,5 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g150 g    180 kcal5 g7,2 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2655 g    1706 kcal115 g95 g97 g39 g
Ravintosisältö / annos2655 g    1706 kcal115 g95 g97 g39 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal4,3 g3,6 g3,6 g1,5 g
Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.