Rahkasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl178 kcal0,2 g0,1 g20 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100 g 20 tl6,7 rl1 dl56 kcal8,5 g5 g0,2 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 520 g  52 rl8 dl1784 kcal53 g364 g6,2 g18 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
975 g    2135 kcal75 g384 g27 g20 g
Ravintosisältö / annos81 g    177 kcal6,2 g32 g2,2 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    219 kcal7,7 g39 g2,7 g2 g
Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.