Juustosämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl355 kcal0,4 g0,2 g40 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)300 g38 kpl   990 kcal81 g0 g72 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1550 g    3778 kcal171 g480 g120 g26 g
Ravintosisältö / annos62 g    151 kcal6,8 g19 g4,8 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal11 g31 g7,7 g1,7 g
Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.