Inkivääri-luumukakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Luumu kivetön, kuivattu 200 g29 kpl   407 kcal8,4 g75 g1,7 g17 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu75 g    60 kcal1,4 g13 g0,6 g1,5 g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g250 g    160 kcal28 g10 g0,8 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Agave siirappi (Biona), annos 20g20 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 100 g  13 rl1,8 dl304 kcal8,8 g55 g1,9 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1006 g    1078 kcal53 g172 g11 g33 g
Ravintosisältö / annos84 g    90 kcal4,5 g14 g0,9 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal5,3 g17 g1,1 g3,2 g
Keitä luumu ja raastettu inkivääri pehmeiksi.

Soseuta, makeuta ja mausta (esim.

vaniljaa, piparkakkumaustetta, sitruunaa).

Lisää rahka, kananmuna.

Lisää jauhoihin leivinjauhe (1 tl) ja sooda (2 tl). Sekoita taikinaan.

Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa noin tunti.

---
Jauhoja kuluu vajaa 2 dl, voi olla vehnää, ruista, hirssiä, kookosta..

käytä tarvittaessa ksantaania.