Kuningatarpiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hyytelösokeri Dan Sukker5 g    20 kcal0 g4,9 g0 g0 g
Pakastevadelma Pirkka, 1 pussi10 g    6 kcal0,1 g1,2 g0,1 g0,4 g
Mustikka, 0,5 pss, 100 g20 g    6,7 kcal0,1 g1,3 g0,1 g0,6 g
Leivinjauhe0.6 g 0,1 tl  1,1 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4 g    1,6 kcal0 g0,4 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.23 g  2,3 rl0,4 dl79 kcal3 g15 g0,5 g0,9 g
Kevytmaito hyla (Valio)15 g    6,9 kcal0,5 g0,7 g0,2 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)5 g    6,3 kcal0,6 g0 g0,5 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen10 g    72 kcal0 g0 g8 g0 g
Sokeri13 g4,2 kpl3,1 tl1 rl0,2 dl51 kcal0 g13 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
101 g    250 kcal4,3 g37 g9 g1,9 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal4,3 g36 g9 g1,9 g
Sekoita pehmeäksi vaahdoksi 3 dl sokeria ja 200 g margariinia.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa.

Lisää seokseen 3 dl maitoa sekä 6-7 dl vehnäjauhoja.

Lopuksi lisää 2 tl vaniljasokeria sekä 3 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jauhotetulla kämmenellä taputtelu onnistuu hyvin).

Ripottele päälle 400g pakaste mustikoita ja 200g pakastevadelmia sekä n. 100g hyytelösokeria (tavallinenkin käy, mutta hyytelösokeri sitoo marjojen mehua uunissa).

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat vaaleanruskeat.