Tyrni-jogurttikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g150 g    705 kcal10 g102 g29 g3,3 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g200 g    120 kcal8 g10 g5 g0 g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g100 g    87 kcal1,1 g43 g6,1 g0 g
Sokeri 125 g42 kpl31 tl10 rl1,5 dl507 kcal0 g125 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini20 g    70 kcal17 g0 g0 g0 g
Vesi15 g 3 tl1 rl0,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g101 g    88 kcal1,1 g43 g6,2 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hyytelösokeri Dan Sukker85 g    332 kcal0 g83 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1146 g    2951 kcal41 g411 g157 g3,3 g
Ravintosisältö / annos96 g    247 kcal3,5 g34 g13 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    258 kcal3,6 g36 g14 g0,3 g
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.