Tarte Tatin

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen75 g    540 kcal0,8 g0,8 g60 g0 g
Kananmuna kuoreton 0.6 g    0,9 kcal0,1 g0 g0,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g700 g4,4 kpl   238 kcal1,4 g50 g2,1 g13 g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g50 g    188 kcal0,1 g47 g0 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1016 g    1575 kcal9 g238 g63 g15 g
Ravintosisältö / annos127 g    197 kcal1,1 g30 g7,9 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal0,9 g23 g6,2 g1,5 g
1. Sekoita kuivat aineet ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneella murutaikininaksi.

Lisää muna ja vesi.

2. Sulata voi ja sokeri valurautapannulla.

Paloittele omenat isoiksi lohkoiksi ja lado voi-sokerisulan päälle.

Sekoittele ja anna omenoiden karamellisoitua heti.

Ota pannu levyltä.

3. Lusikoi taikina omenoiden päälle ja peitä ne ohuella kerroksella.

Paista omenatorttua uunissa n. 20 minuuttia 225 asteessa.

4. Irrota torttu reunoilta ja kumoa ylösalaisin.