Tomaatti-jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g250 g3,6 kpl   150 kcal3,8 g33 g0,3 g2,3 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 200 g    443 kcal35 g0 g34 g0 g
Basilika, tuore5 g    2 kcal0,2 g0,3 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2620 g    795 kcal45 g63 g36 g9 g
Ravintosisältö / annos524 g    159 kcal9 g13 g7,3 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal1,7 g2,4 g1,4 g0,4 g
Pilko perunat, porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja anna kiehua vedessä kypsiksi.

Lisää paistettu jauheliha ja anna kiehua hetki.

Voit kaataa veden talteen, jotta voit säädellä keiton paksuutta ja makua.

Lisää kasvisten sekaan tomaattimurska ja sopiva määrä vettä.

Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla (esim.

paprika, basilika, oregano).

Lisää sekaan vielä muutama hienoksi silputtu basilikanlehti ja kiehauta.