Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)220 g    484 kcal29 g1,1 g41 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)300 g    2160 kcal0 g0 g240 g0 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g160 g    528 kcal27 g86 g4,6 g21 g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g150 g    240 kcal1,2 g9 g23 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5 g    30 kcal0 g7,4 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 18 g 6 tl3 rl0,5 dl67 kcal3,3 g2 g3,9 g5,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1256 g    5016 kcal75 g457 g314 g31 g
Ravintosisältö / annos52 g    208 kcal3,1 g19 g13 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    400 kcal5,9 g36 g25 g2,5 g
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)