Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti 800 g6,4 kpl   182 kcal4,5 g28 g2,4 g11 g
Sipuli, paistettu 50 g   0,7 dl51 kcal0,6 g2,4 g4,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g45 g    35 kcal2,6 g4,9 g0,1 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr10 g    28 kcal0,8 g1 g2,4 g0,2 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1419 g    314 kcal10 g39 g9 g13 g
Ravintosisältö / annos237 g    52 kcal1,6 g6,5 g1,5 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    22 kcal0,7 g2,7 g0,6 g0,9 g
N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.