Hirvenliha kebab

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenjauheliha oma saalis1000 g    1120 kcal220 g0 g30 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 40 g 8 tl2,7 rl 28 kcal0,5 g4,5 g0,5 g1,6 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Valkosipulijauhe, annos 3g6 g    21 kcal0,6 g4,6 g0,2 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Curryjauhe (-), annos 5g1 g    3,3 kcal0,1 g0,5 g0,1 g0,1 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1055 g    1196 kcal222 g12 g31 g4,1 g
Ravintosisältö / annos132 g    150 kcal28 g1,5 g3,9 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal21 g1,1 g3 g0,4 g
Vaivaa liha ja mausteet oikein huolellisesti.

(itse käytän pippurisekoitusta 15ml musta ja valkopippurin sijasta, tuota ei vain löytynyt listalta)

Jaa taikina kahtia ja muotoile niistä tiiviit pötköt, laita pötköjen ympärille muutama kierros foliota ja väännä päistä tiukaksi paketiksi.

Tee folioon veitsenkärjellä muutama pieni reikä josta ylimääräinen neste pääsee paistaessa ulos.

Nosta paketit uuniritilälle (muista laittaa pelti alle, johon neste saa tippua)

Paista n.110 asteisessa uunissa n. 4tuntia, anna vetäytyä foliossa ennen leikkuuta.

Lisukkeeksi salaattia ja/tai riisiä ja kebab kastiketta.