Sitruunasorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton200 g    42 kcal0,6 g3,2 g0 g0,2 g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g100 g    439 kcal3,7 g2,6 g46 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
713 g    1344 kcal4,3 g218 g46 g0,2 g
Ravintosisältö / annos119 g    224 kcal0,7 g36 g7,7 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    189 kcal0,6 g31 g6,5 g0 g
Keitä 2 dl vettä ja 2½ dl sokeria n. 5. minuuttia.

Jäähdytä vartti.

Lisää n. 2 dl sitruunan mehua + yhden sitruunan raastettu kuori.

Lisää mascarbone juusto n. 100 g. Sekoita hyvin.

Laita pakkaseen ja sekoita tunnin välein n. 3 tunnin ajan.

Tarjoile vadelmien/-soseen kanssa.