Vadelmavinaigrette

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35 g0,6 kpl  0,4 dl10 kcal0,5 g1,7 g0,1 g0,6 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g50 g    57 kcal0,4 g12 g0 g0 g
Viinietikka 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl10 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g85 g    29 kcal0,9 g3,5 g0,9 g0 g
Hunaja 60 g 8,6 tl3 rl0,4 dl198 kcal0,3 g49 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
294 g    427 kcal2,1 g66 g15 g0,6 g
Ravintosisältö / annos74 g    108 kcal0,5 g16 g3,8 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    145 kcal0,7 g22 g5,1 g0,2 g
1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.