Gnocchit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g400 g5,7 kpl   240 kcal6 g52 g0,4 g3,6 g
Vehnäjauho puolikarkea 150 g  15 rl2,3 dl515 kcal15 g105 g1,8 g5,3 g
Kananmuna kuorineen punnittu60 g1 kpl   76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g50 g    130 kcal15 g1 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
660 g    960 kcal43 g158 g15 g8,9 g
Ravintosisältö / annos165 g    240 kcal11 g40 g3,8 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    145 kcal6,5 g24 g2,3 g1,3 g
Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)