Rottatouille

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Paprika, punainen150 g    39 kcal1,4 g6,9 g0,6 g3 g
Kesäkurpitsa50 g0,1 kpl   8,5 kcal0,2 g1,3 g0,3 g0,4 g
Munakoiso 400 g1 kpl  13 dl89 kcal2 g12 g0,8 g10 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75 g0,6 kpl   15 kcal0,5 g2,9 g0,2 g1 g
Tomaatti paseerattu(Pomi)100 g    23 kcal1,3 g4 g0,2 g0,7 g
Valkosipuli 3.5 g0,9 kpl   3,8 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
982 g    233 kcal8,3 g38 g2,5 g19 g
Ravintosisältö / annos245 g    58 kcal2,1 g9 g0,6 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    24 kcal0,8 g3,8 g0,3 g1,9 g
Raaka-aineet
2 punasipulia
3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
1-2 kesäkurpitsa
1 iso munakoiso
oliiviöljyä
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 prk paseerattua tomaattia
2 laakerinlehti
6 valkosipulin kynttä
basilikaa melko reilusti
mustapippuria myllystä
rosmariinin oksa tai pari
1 tl hienoa merisuolaa
reilusti
tuoretta persiljaa viimeistelyyn.

Pese kesäkurpitsat ja munakoisot, niitä ei ei kuorita.

Pese myös paprikat ja poista niistä siemenkodat.

Paloittele kaikki kasvikset n. 2cm kuutioiksi.

(paprikat voi halutessa paahtaa kuumassa uunissa nopeasti).

Kuullota sipulilohkoja kuumassa rautapadassa öljyssä.

Lisää muut kasvikset ja kuullota myös niitä.

Lisää sitten kasvisten joukkoon pataan suola, mausteet ja tomaatit, anna hautua hiljalleen, välillä sekoitellen n. 30 min. kannella peitettynä.

Lisää pinnalle loppuvaiheessa silputtu persilja.

100g on noin 40 kaloria