Eevaliin Makaroonijauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Rakettispagetti, keittämätön, 1dl=n.50g (Myllynparas), annos 100g100 g    350 kcal13 g69 g1,7 g3,2 g
Ruskeita papuja, Rainbow265 g    225 kcal15 g37 g1,3 g57 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g500 g    125 kcal6,5 g21 g1 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Punasipuli, kuorittu, 100g55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Rypsiöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka50 g    41 kcal1,7 g10 g0,5 g0,5 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3060 g    1801 kcal89 g151 g79 g65 g
Ravintosisältö / annos383 g    225 kcal11 g19 g10 g8,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal2,9 g4,9 g2,6 g2,1 g
Kuullota sipulit ja raastetut porkkanat öljytilkassa kasarissa.

Lisää 1,5 litraa vettä ja kanaliemikuutiot.

Anna kiehua n. 10 min. Lisää tomaattimurska tai paseerattu tomaatti sekä pari desiä rakettispagettia tai jotain muuta pastaa.

Keitä pasta kypsäksi.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kypsä jauheliha ja valutetut, huuhdellut pavut keittoon.

Hauduta 15 minuuttia, mausta basilikalla ja ripauksella chilijauhetta (itse laitan n. puoli teelusikallista) ja mieleisilläsi pippureilla maistellen makua, milloin on sopivan tulista.

Keiton kanssa maistuu uunissa paahdetut vaaleat leipäpalat, joiden päälle on pirskoteltu oliiviöljyä ja ripoteltu valkosipulia tai juustoa.