Omena-Kaura paistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1000 g6,3 kpl   340 kcal2 g71 g3 g18 g
Voi, normaalisuolainen (Valio)100 g    720 kcal0,8 g0,8 g80 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kaurahiutale 120 g  20 rl3 dl449 kcal17 g68 g8,8 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1305 g    1854 kcal20 g225 g92 g30 g
Ravintosisältö / annos326 g    463 kcal5 g56 g23 g7,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal1,5 g17 g7 g2,3 g
Kuori omenat ja leikkaa aika ohuiksi lohkoiksi.

Pane lohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia sekä vähän sokeria, varsinkin jos omenat ovat happoisia.

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kauraryynit ja kanelia.

Levitä seos omenalohkojen päälle.

Laita uuniin 225 kunnes omenat on pehmeitä ja kuorrutus kauniin ruskea.

Lisänä voit tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Laitin itse näin: uuni 200 kiertoilma 10 min. Uuni pois päältä, annoin paistoksen muhia jälkilämmössä vielä 10 min. Omenat oli kypsiä ja kaurajuttu ruskistunut.