Mustikkamantelimuffinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 64 g21 kpl16 tl5,3 rl3/4 dl259 kcal0 g64 g0 g0 g
Mantelimassa, annos 100g50 g    227 kcal6,5 g24 g12 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Ruislese 5 g  1,7 rl0,3 dl14 kcal0,8 g1,3 g0,2 g2 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Mustikka metsä- 60 g  5 rl1 dl26 kcal0,3 g3,8 g0,4 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
344 g    863 kcal27 g130 g24 g5,8 g
Ravintosisältö / annos29 g    73 kcal2,3 g11 g2 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    251 kcal7,8 g38 g7 g1,7 g
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Raasta mantelimassa mahdollisimman hienoksi ja sekoita raaste vaahdon joukkoon.

2. Sekoita jauhot, ruisleseet ja leivin jauhe keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.

Jaa taikina paperisiin tai silikonisiin muffinivuokiin.

Ripottele päälle tasaisesti jäiset pakastemustikat.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 10–12 minuuttia koosta riippuen.