Sorsanlihakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr440 g    537 kcal89 g0 g20 g0 g
Sipuli (kuorittu)220 g4 kpl  2,4 dl59 kcal2,9 g11 g0,4 g3,7 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22 g    62 kcal2,1 g4 g4,2 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 60% rasvaa 100 g    545 kcal0,9 g0,5 g61 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Sinappi, mieto, meira 125g20 g 4 tl1,3 rl0,2 dl33 kcal0,8 g4,4 g1,4 g0 g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)20 g 4 tl1,1 rl0,2 dl16 kcal0,3 g3,8 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1887 g    1475 kcal103 g69 g88 g6,1 g
Ravintosisältö / annos315 g    246 kcal17 g11 g15 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal5,5 g3,6 g4,6 g0,3 g
Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.