Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g500 g    1550 kcal85 g270 g15 g65 g
Emmental, punaleima 17%350 g    1015 kcal119 g0 g60 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g90 g    810 kcal0 g0 g90 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g600 g4,8 kpl   122 kcal3,6 g23 g1,8 g8,4 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ketsuppi, Pirkka120 g 24 tl6,7 rl1 dl128 kcal1,2 g30 g0 g1,4 g
Oregano, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 6,1 kcal0,2 g0,4 g0,2 g0,9 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2653 g    4826 kcal344 g328 g236 g77 g
Ravintosisältö / annos663 g    1206 kcal86 g82 g59 g19 g
Ravintosisältö / 100g100 g    182 kcal13 g12 g8,9 g2,9 g
Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.