Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai175 g    613 kcal21 g124 g3,7 g6,1 g
Sokeri 280 g93 kpl70 tl23 rl3,3 dl1137 kcal0 g280 g0 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen250 g    1800 kcal0 g0 g200 g0 g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g100 g    90 kcal1 g6 g7 g0,8 g
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Vadelmahillo (Saarioinen)60 g    108 kcal0,2 g25 g0,2 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
60 annosta
969 g    3889 kcal33 g439 g220 g8,1 g
Ravintosisältö / annos16 g    64 kcal0,5 g7,2 g3,6 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    401 kcal3,4 g45 g23 g0,8 g
375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.