Pekonipastakastike (tomaatti)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Pekoni, paistettu 170 g10 kpl   876 kcal28 g0 g86 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 4 g 4 tl2 rl 10 kcal0,6 g0,8 g0,2 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1631 g    1408 kcal36 g51 g115 g19 g
Ravintosisältö / annos1631 g    1408 kcal36 g51 g115 g19 g
Ravintosisältö / 100g100 g    86 kcal2,2 g3,1 g7,1 g1,2 g
Oliiviöljy pannulle ja kuulotetaan sipulit öljyn ja veden seoksessa.

Lisätään tomaattimurska ja valkosipuli sekä mausteet.

Kiehutetaan vettä sopivasti lisäillen kunnes kastike on paksua ja tomaattimurskan kokkareet alkavat hajota.

Maustetaan punapippurilla jos on, muuten mustapippuria maun mukan.

Valmis.