Paahdettu paprika-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Tuore chili (Oma), annos 20g10 g    4,5 kcal0,2 g0,8 g0 g0,2 g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)12 g    28 kcal2,2 g1,6 g1,4 g0 g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g10 g    4,7 kcal0,2 g0,7 g0,1 g0,3 g
Tomaattipyree, Pirkka30 g    25 kcal1 g5,7 g0,3 g0,3 g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Vesi800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g200 g    650 kcal48 g98 g2 g24 g
Tomaatti, tuore400 g3,2 kpl   81 kcal2,4 g15 g1,2 g5,6 g
Paprikajauhe 1 g 1/2 tl0,2 rl 3,2 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1630 g    932 kcal56 g130 g16 g34 g
Ravintosisältö / annos408 g    233 kcal14 g33 g3,9 g8,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal3,5 g8 g1 g2,1 g
Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.