Naudanlihaherkkusienipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punaviini13 g    8,8 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.5 g0,1 kpl   0,5 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.3 g    3,6 kcal0,1 g0,2 g0,2 g0 g
Sinappi (Pirkka 480g)1 g 0,2 tl0,1 rl 2,3 kcal0 g0,3 g0,1 g0 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g25 g  1,7 rl1/4 dl8,8 kcal0,3 g1,6 g0,1 g0 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk6.3 g    2,5 kcal0,1 g0,5 g0 g0,3 g
Herkkusieni, tuore Pirkka60 g    15 kcal1,5 g1,8 g0,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)20 g0,4 kpl  0,2 dl5,4 kcal0,3 g1 g0 g0,3 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2.5 g    23 kcal0 g0 g2,5 g0 g
Naudan rasvaton keittoliha150 g    150 kcal29 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
379 g    219 kcal31 g5,5 g3 g0,6 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    58 kcal8,1 g1,5 g0,8 g0,2 g
Keitä 400-600 grammaa rasvatonta naudanlihaa kuutioina (keittoliha tai palapaisti tms.) pari tuntia.

Paista tilkassa oliiviöljyä kuutioitu keitetty naudanliha, yksi iso pilkottu sipuli ja parisataa grammaa pilkottuja herkkusieniä.

Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Lisää joukkoon iso ruokalusikallinen tomaattipyrettä, 100 grammaa tomaattimurskaa, teelusikallinen sinappia sekä pilkottu valkosipulinkynsi.

Kaada joukkoon 4 dl lihalientä tai vettä ja puolikas lihaliemikuutio.

Lisää vielä puoli desilitraa punaviiniä.

Anna hautua kymmenen minuuttia.

Tarjoile lisäksi riisiä.