Oma kakko hiivaleipä juurella Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1150 g 230 tl77 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva, 50g30 g    18 kcal3,9 g0,3 g0,1 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Ruislese (Elovena)10 g    18 kcal1,5 g2,1 g0,3 g4,4 g
Vehnälese ´sydänystävä´10 g    14 kcal1,4 g1,4 g0,3 g4,8 g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g25 g    80 kcal4,3 g12 g1,9 g4,4 g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)360 g    1350 kcal47 g263 g10 g11 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 30 g    213 kcal0,1 g0 g24 g0 g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)500 g    1875 kcal65 g365 g15 g15 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
2161 g    3689 kcal123 g673 g52 g39 g
Ravintosisältö / annos720 g    1229 kcal41 g224 g17 g13 g
Ravintosisältö / 100g100 g    171 kcal5,7 g31 g2,4 g1,8 g
Juuri:
½ l + 1,5 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 pakettia)
2 rkl siirappia
6 dl luomu hiivaleipäjauhoja
½ dl (10g) ruisleseitä
½ dl (10g) vehnäleseitä
½ dl (25g) kauraleseitä

Liuota hiiva kylmään veteen.

Lisää siirappi, jauhot ja leseet.

Sekoita.

Laita juuri kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin ja anna seistä yön yli. (Kuplii aamulla kovasti)

Taikina:
2 tl suolaa
30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
8 dl (n. 650 g) Luomu hiivaleipäjauhoja

Valmista taikin lisäämällä juureen suola, rasva ja sekaan jauhoja n. 8 dl. Eli niin paljon, että taikinasta on hyvä leipoa.

Leivo heti alustuksen jälkeen kolme (3) isoa hiivaleipaa.

Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Pistele tai viiltele koristeita leivän pintaan.

Paista n. 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeaksi.