Kartanon limppu Maidoton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g160 g    490 kcal19 g97 g2,6 g27 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g33 g0,7 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g60 g    198 kcal6,5 g40 g1,4 g7,2 g
Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu (Pirkka), annos 100g250 g    115 kcal0,3 g28 g0,3 g0 g
Riisijuoma nordic maidoton (Ravintoraisio oy), annos 750g100 g    50 kcal0,5 g9 g1 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 350 g 50 tl18 rl2,5 dl1055 kcal0,4 g259 g0 g0 g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g8 g    30 kcal1,4 g3,5 g1,8 g0,8 g
Ruisjauho kokojyväjauho 330 g  41 rl6 dl1003 kcal29 g183 g6,3 g46 g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)300 g    1125 kcal39 g219 g8,7 g9 g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g150 g    465 kcal26 g81 g4,4 g20 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
2147 g    4531 kcal122 g919 g27 g109 g
Ravintosisältö / annos716 g    1511 kcal41 g307 g8,8 g36 g
Ravintosisältö / 100g100 g    211 kcal5,7 g43 g1,2 g5,1 g
2 dl Tuoppi-maltaita
1 dl leipä/mämmimaltaita
4 dl kiehuvaa vettä
3 pss (33g) kuivahiivaa
2½ dl omenatäysmehua
1 dl riisijuomaa Nordic
2 tl ruususuolaa
2½ dl siirappia
1 rkl kuminoita
2 rkl pomeranssinkuorta
6 dl karkeita ruisjauhoja
5 dl luomu hiivaleipäjauhoja
3 dl kokojyvävehnäjauhoja

Kaada maltaitten päälle kiehuva vesi.

Lisää hetken päästä omenamehu ja riisimaitojuoma.

Anna seoksen seistä hetken, kunnes se on n. 42 asteista.

Lisää kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.

Sekoita joukkoon siirappi, suola ja mausteet.

Lisää jauhoja vuorotellen, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa.

Viimeksi vehnäjauhoja tarpeellinen määrä.

Anna taikinan kohota . n. tunnin ajan.

Jaa taikina kolmeen osaa, leivo ne pyöreiksi limpuiksi tai pane osat vuokiin.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Voitele limput pariin otteeseen siirappivedellä.

Herkkuja syntyy.