Linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Linssi, punainen, Go Green300 g    975 kcal72 g147 g3 g36 g
Vesi1250 g 250 tl83 rl13 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fond "du chef" kasvis (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Peruna, keskikokoinen 60g120 g1,7 kpl   72 kcal1,8 g16 g0,1 g1,1 g
Tomaattipyree, Pirkka30 g    25 kcal1 g5,7 g0,3 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1911 g    1395 kcal78 g178 g34 g41 g
Ravintosisältö / annos478 g    349 kcal20 g45 g8,4 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal4,1 g9 g1,8 g2,2 g
Kuullota pilkottu sipuli öljyssä ja sirottele paprikapulveri sekaan.

Sekoittele.

Sipulin ei tarvitse ruskistua vaan saada vain hieman väriä.

Kuori perunat ja pilko pieniksi paloiksi.

Lisää kaikki ainekset ja keitä kannen alla n. 35min.

Lisää tarvittaessa suolaa sekä mustapippuria.

Tarjoile sopan kanssa leipää ja juustoa.

Sitruunasiivuista saat kivaa makua soppaan.

Lähde: Kotikokki.

net